Home

Speke reinsdyrhjerte

Speket Reinsdyrhjerte - Spekebua

 1. Vi har fått tak i et lite parti med speket reinsdyrhjerte. Prisen er svært høy, hele 1400kr pr kg. De fleste tenker at dette er alt for mye, og vi er for såvidt enige i det. Men, vi har brukt lang tid på å skaffe en leverandør som kan levere ut i fra mattilsynet sine forskrifter i forhold til slakting, speking osv
 2. Å speke hjarte frå vilt er ein fin veg inn i den forunderlege vera der kjøtt blir konservert ved hjelp av salt, røyk og tørking. Eit hjortehjarte frå ein halv annan år gammal bukk (som eg brukte) veg om lag ein halv kilo. Når hjartet er opna opp er den berre eit par, tre centimeter tjukt
 3. For å speke må du vel ha spekk. Det er vel derfor det heter speke? Ett reinsdyrhjerte blir nok mere tørket enn speket. Du må jo henge det på tørr og luftig plass for å unngå mugg. Quote; Link to post Share on other sites. Sako 30-06 15 Posted January 13, 2010. Sako 30-06
 4. Tørket reinsdyrkjøtt av entrecote. Entrecôte kommer fra halsen. Halsfileene finskjæres, saltes og tørkes. Denne prosessen kan ta 1-2 mnd. Et ypperlig produkt som proviant i sekken på fjellturer, eller som et lett mellommåltid

Spekede lammehjerter er kjempe godt, og ikke minst sunt! Hjerter inneholder mye taurin som virker oppkvikkende, og det er også supermat for bland annet synet, hjertet, blodet, og huden. Ellers inneholder hjertet mange viktige næringsstoffer som B12, magnesium, A vitamin, jern, niacin (B3) og folat. Så en skikkelig helsenbombe med andre ord Reinsdyrlår speket er et kvalitetsprodukt. Reinsdyrlår speket er et av de aller flotteste produktene vi har i vårt sortiment. Isbenet er fjernet, slik at du lettere kan skjære flotte, tynne skiver av låret OPPSKRIFT MED REINSDYRHJERTE Reinsdyrhjerte på menyen Glad i reinsdyr? Sjekk denne videoen. Christopher Sjuve. Sist oppdatert 26/06 2017. POPULÆRE MATSAKER. Slik deler du tomater i to. Foccacia: Her er opriften. Dette er det beste brødet du kan bake. Her er den eneste vaffelopriften du trenger Her finner du kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for reinsdyrkjøtt

Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gir det mange glede ved matbordet. Imponer dine gjester med denne klassiske reinsdyrsteken. Reinsdyrstek er ikke bare eksklusiv mat, men også eksotisk og mager mat. Her er opriften trinn for trinn på hvordan du lager den deilige, klassiske varianten, med rosenkål, bacon og rørte tyttebær.Reinsdyrkjøtt er. Hjerterått - Tørking av Reinsdyrhjerte Posted by Veidemann on May 31, 2017 April 24, 2017 Tørket reinsdyrkjøtt - i dette tilfellet et hjerte - er en ideell metode å preservere mat Kos deg med speket reinsdyrkjøtt når du skal ha noe godt. Vi har tørket reinsdyrkjøtt, tørket reinsdyrlår og reinsdyr spekepøls Reinsdyrkjøtt fra Røros. Her kan du bestille kasser med finnbiff, biffsnadder, reinsdyrstek, reinsdyrskav / reinskav, reinsdyrfilet, reinsdyrhjerte og speket reinsdyrkjøtt som tørket reinsdyrkjøtt, tørket reinsdyrlår og speket reinsdyrpølse Jakt & Fiske er landets største og eldste magasin for jakt- og fiskeinteresserte med 354 000 lesere og et opplag på nesten 90 000 eksemplarer. Bladet er en månedlig publikasjon og utgis av Norges Jeger- og Fiskerforbund.Vil du ha Jakt & Fiske i posten og full digital tilgang, må du melde deg inn i NJFF. Meld deg inn her. Jakt & Fiske arbeider etter Vær Varsom­-Plakatens regler for god.

Elg Indrefilet. Indrefilet er det møreste stykket på elgen. Selges som hele fileter, men pakker med lav vekt kan være delte fileter. Vekt kan variere mellom ca. 600 gram og 2,0 kg pr. pk Tørket reinsdyrkjøtt. Denne retten har 113,35 kcal pr 100 gram. Denne retten har 0,34 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 3,43 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 32,67.- pr 100 gram. Les hele opriften her med fullt utregnet næringsinnhold + Hei, Kristian! Vil tru at mørninga av kjøttet berre er bra, også når du skal speke det. Kjøttet som slaktaren min sel er godt mørna, og eg ville ikkje stussa over å bruke det til speking. På Magnhild Dyrdal, spekemat-legenda på Vestlandet, forsto eg det slik at alt lys er meir eller mindre uheldig 0 oprifter på salting, tørking og graving av matvarer. OBS Jeg tar ikke noe ansvar for denne informasjonen her i artikkelen. Det er mange forskjellige metoder ved konservering og hvis det ikke gjøres riktig kan resultatet bli matforgifting Enkelt sagt betyr å speke det samme som å tørke kjøtt. Det er altså vannet i kjøttet som må ut. Til det benyttes salt og luft. Prinsippet er enkelt og greit, men i praksis er det en del andre faktorer som spiller inn. Før vi salter skinken

Her er en kjapp video med framgangsmåte for å renskjære et hjerte. Legg de renskjærte hjertan i en stor bakke. Kjøp inn masse salt. Æ bruker vanlig finsalt med jod Speking er modningsprosesser som foregår i kjøtt, flesk og fisk som vanligvis er saltet og/eller tørket eller røykt, og som forandrer produktene så de kan spises uten annen preparering. Saltingen eller tørkingen vil vanligvis være så sterk at den hindrer at varen blir bedervet. Varen modner ved at dens enzymer forårsaker autolyse eller delvis selvoppløsning, først og fremst av.

Rein i pita med sjampinjong, tyttebær og timian. Denne retten ble til i en lavvo ved Nordkapp. Det er langt mellom gatelyktene der, så jeg måtte føle meg fram. Å velge frosset reinskav er det. Slik bruker du reinsdyrkjøttet. Mange forbinder reinsdyr med reinskav eller steik, men det er mer enn det. Les mer om hvordan du bruker de forskjellige delene her Oprift på surret og helstekt reinsdyrstek. Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak, servert med tilbehør som grønnsaker, rømme og tyttebær, gir det mange glede ved matbordet PORSJONSBEREGNING PÅ REINSDYRFILET. Størrelsen på en reinsdyrfilet kommer varierer med størrelsen på dyret den kommer fra. Normalt veier en indrefilet av rein 100-400 gram, mens en ytrefilet av rein ligger fra 250 gram og opp til over 1 kilo.. Du kan beregne 150-200 gram reinsdyrfilet per porsjon.Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare, og kilosprisen på kjøttet ligger ofte høyere. Spekeskinke er betegnelsen på et speket lår av svin. Speking er en konserveringsmetode for mat ved hjelp av salt og luft. Spekeskinken kan kjøpes som et helt lår, delt i stykker eller skåret i skiver. Spekeskinke smaker salt og kan også være røkt. Spises til rømmegrøt, flatbrød, rømme, melon, potetsalat eller ost for å nevne noe

Spekemat er et godt utgangspunkt når du skal servere noe godt og enkelt, og helt perfekt på varme sommerdager! Her gir vi deg tre ulike spekefat; det tradisjonelle, spekefat med sommervri og spekefat inspirert av middelhavet Addresse Fritjof Nansens plass 9 N-0160 OSLO. Åpningstider Mandag til Fredag: 09:00 - 17:00 Lørdag: 09:00 - 17:0 Å speke betyr å tørke, og er vår eldste form for konservering av kjøtt. Det ligger generasjoner av god, norsk mattradisjon bak den spekematen vi serverer i dag. Men hva er egentlig forskjellen på spekemat og spekepølse? Vi gir deg svaret I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover

Speking av hjerte frå elg, hjort, rein eller rådyr - Far

Reinsdyrhjerter. Tørke, speke eller - Matprat - Kammeret.n

1 Selskapmenyer 2009 Vår kjøkkensjef, Kåre Husebø, presenterer følgende matopplevelser i vår selskapsmeny. Se også egen meny for tapasbuffet, italiensk buffet og herlige retter fra kystens spiskammers for mer uformelle selskaper. Meny 1 Pepperglasert kamtsjatkakrabbe og pannestekt kamskjell servert med jordskokkpuré, syltet mango og ristet panchetta Urte- og hvitløkstekt lammecarré.

Tørket reinsdyrkjøtt - bestill på nett - få levert hje

 • Kjærlighets stein.
 • Elfen bedeutung.
 • Hickey tumblr.
 • Marla maples net worth.
 • Postleitzahl magdeburg rothensee.
 • Lanthan elektronenkonfiguration.
 • Nerf armbrust zombie strike.
 • Forsvaret krav sesjon.
 • Paleo diett.
 • Språkreise japan.
 • Nve farekart.
 • New york knicks roster.
 • Golden globe 2017 vinnere.
 • Landratsamt mindelheim.
 • Driftsäker begagnad bil.
 • Volkswagen camper til salgs.
 • Imágenes de estrellas para descargar.
 • U bahn plan berlin pdf.
 • Svenska alarm alla bolag.
 • Opac plus ph lb.
 • Skjeve hornhinner operasjon.
 • Forlenge ringetid før mobilsvar.
 • Porsche ag adresse.
 • Non stop sjokolade.
 • Lyconet lotteritilsynet.
 • Download r for linux.
 • Redigere steder på facebook.
 • Sigmoid derivative.
 • Sår plaster.
 • Änglamark pasta.
 • Epoq dimmer.
 • Gießformen keramik.
 • Epoq dimmer.
 • Duties of a handmaid in the bible.
 • Sony a7rii.
 • Channing tatum frau step up.
 • Finland 2 verdenskrig.
 • Canariajournalen.
 • Gynekolog anmeldt.
 • Osterkirmes owl 2018.
 • Newsticker braunschweig.